Bill Cosby duikt onder

Bill Cosby is woensdagavond na zijn voorgeleiding op het vliegtuig gestapt naar de Amerikaanse staat Massachusetts. De 78-jarige komiek heeft daar een groot landgoed waar hij goed afgesloten van de buitenwereld is. Dat meldt Daily Mail donderdag. De krant heeft foto's van zijn vertrek met zijn privévliegtuig waarop te zien is hoe hij zijn advocaat, Monique Pressley, gedag zegt.

Cosby is aangeklaagd wegens aanranding van Andrea Constand. Hij zou haar in 2004 gedrogeerd en misbruikt hebben in zijn huis in een voorstad van Philadelphia. Advocate Pressley liet donderdag in een interview met Today weten dat haar cliënt onschuldig is en dat ze verwacht dat hij zal worden vrijgesproken. Ze sprak van een schijnvertoning en liet weten dat een schikking er niet in zit. "Hij is sterk en houdt de moed erin. We gaan er alles aan doen om hem bij te staan", aldus Pressley.

Het is voor het eerst dat Cosby wegens seksueel misbruik strafrechtelijk is aangeklaagd. De afgelopen jaren hebben tientallen vrouwen Cosby beschuldigd van seksueel wangedrag en geweld. Hij heeft altijd ontkend en begon deze maand een rechtszaak tegen zeven vrouwen wegens smaad.

Bill Cosby duikt onder
Bill Cosby duikt onder (Foto: BuzzE)