Ronaldo steekt Benitez helpende hand toe

Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid woensdag aan een zwaarbevochten zege op Real Sociedad geholpen (3-1). De Portugees maakte de eerste twee doelpunten van zijn club in Estadio Santiago Bernabéu.

Ronaldo voorkwam dat de positie van zijn trainer Rafael Benítez nog zwakker werd. De opvolger van Carlo Ancelotti heeft weinig krediet meer bij de supporters van Real Madrid. Er volgde een striemend fluitconcert toen de speaker voor de wedstrijd de naam van de oefenmeester voorlas. Ook na de mooie gelijkmaker van Bruma (1-1) werd de trainer hard uitgefloten als hij zich even aan de zijlijn liet zien. Lucas Vazquez tekende in de slotfase voor de bevrijdende derde treffer van de thuisploeg.

Ronaldo miste bij een gelijke stand (0-0) ook nog een strafschop voor Real Madrid, dat nu een puntje meer heeft dan Barcelona. De kampioen speelt woensdagavond echter nog tegen Real Betis en heeft ook nog een wedstrijd tegen Sporting Gijon te goed.

Beste doelsaldo

Real Madrid zit nog in de Champions League en heeft het beste doelsaldo van alle clubs in de Primera División. De ploeg presteert echter niet constant en voetbalt volgens de eigen aanhang onaantrekkelijk. Real nam woensdag voor een morrend eigen publiek afscheid van een jaar waarin het geen enkele prijs won.

In de tweede helft van het duel met Real Sociedad hadden de bezoekers uit San Sebastian het betere van het spel. Het overwicht leverde slechts voor even de gelijkmaker op. De geruchten over een gedwongen vertrek van Benitez zijn toegenomen sinds José Mourinho bij Chelsea is ontslagen. Ook Zinedine Zidane wordt regelmatig met de baan van hoofdtrainer bij Real in verband gebracht. De Fransman traint momenteel het tweede elftal van de Spaanse topclub.

Ronaldo steekt Benitez helpende hand toe
Ronaldo steekt Benitez helpende hand toe (Foto: ANP)