WK Darts: Van Barneveld verslaat in sensationele thriller Van Gerwen

Raymond van Barneveld heeft in een sensationele wedstrijd Michael van Gerwen verslagen. In een wedstrijd, die direct een klassieker genoemd mag worden, wist de vijfvoudig wereldkampioen Van Barneveld de wereldkampioen uit 2014 te verslaan. Het werd 4-3. 

Van Gerwen opende de partij met een 127-break om even later de eerste set met 3-1 te kunnen pakken. Bij 1-1 in set twee was het de beurt aan Van Barneveld om met een 121-finish een break te plaatsen. Een leg later trok hij de stand via dubbel vijf gelijk. In de derde set vielen geen breaks, waardoor Van Barneveld door de set met 3-2 wist te winnen. De partij hield zijn hoge niveau vast. Van Gerwen bevestigde dat met een 170-finish in de tweede leg van set vier. Hij hield ook zijn legs en trok daarmee de stand weer gelijk.

Beide spelers maakten er een dartsklassieker van. (PRO SHOTS/Action Images)
Beide spelers maakten er een dartsklassieker van. (PRO SHOTS/Action Images)

Op 1-1 in set vijf faalde Van Barneveld om tops uit te gooien. Mighty Mike stapte in en brak de Hagenaar, maar via een prachtige 124-finish brak Barney direct terug en sleepte er een beslissende leg uit. Via dubbel zes was het Van Barneveld die op 3-2 in sets kwam.

Van Gerwen gaf en kick. Hij opende met 180 en hield zijn leg en brak direct Van Barneveld. De Hagenaar bleef koel en kon weer terug breaken. Met de rug tegen de muur gooide Van Gerwen 135 uit om er een beslissende set uit te slepen.

Van Barneveld begint zeer solide aan de beslissende set met een 101-finish. Hij kon het initiatief in de tweede leg overnemen en met een 72-finish wist hij Van Gerwen te breaken. Mighty Mike gaf en niet op en had zeven perfecte pijlen voor een negendarter. Bij dubbel 19 ging het echter mis, maar in tien darts was de rebreak er alsnog.

Van Gerwen stond een leg later op 80 terwijl Van Barneveld op 96 stond. Mighty Mike faalde op tops. Barney sloeg direct toe en gooide 96 uit. Op nieuwjaarsdag speelt Van Barneveld de kwartfinale tegen Michael Smith, die eerder op de dag te sterk was voor Benito van de Pas.

Van Barneveld juicht na afloop na de zege op Van Gerwen. (PRO SHOTS/Action Images)
Van Barneveld juicht na afloop, na de zege op Van Gerwen. (PRO SHOTS/Action Images)