Affluenzalijder Ethan alsnog opgepakt

De toen 16-jarige Texaan Ethan Couch reed in Amerika, Texas, onder invloed verkerend twee jaar geleden vier mensen dood. Echter werd het mislukte product van echtelijk geknutsel niet gestraft omdat zijn advocaat betoogde dat hij aan de verzonnen aandoening affluenza lijdt, iets waar het schatje niets aan kan doen, schrijft het Algemeen Dagblad.

Affluenza is een brouwsel van affluent wat Engels is voor welvarend en influenza, griep. Volgens de advocaat was de blaag zo verwend en beschermd opgevoed dat hem nooit het verschil tussen goed en slecht is bijgebracht. De rechter vond wel dat dit gebrek aan opvoeding gecorrigeerd diende te worden in een afkickkliniek waar het verpeste blaagje zou worden bijgebracht dat drugs en drank 'bad' zijn.

Omdat het rijkeluistuigje zich echter niet aan de voorwaarde van meldplicht hield en spoorloos met zijn mammie verdween werd er een arrestatiebevel uitgevaardigd. Volgens CNN was de affluenzalijder gevlucht naar het land van zon en tequila, Mexico. Toch hielpen de Amerikaanse dollars niet en levert Mexico de blaag alsnog uit aan de Verenigde Staten.