"Button had al een helm met goodbye erop laten drukken"

Voormalig wereldkampioen Jenson Button had eind 2014 al een speciale helm laten bedrukken met 'goodbye' op de zijkant, zo zeker wist de Brit dat hij aan het einde van dat jaar zou stoppen. Dat stelt zijn vroegere teamgenoot Kevin Magnussen althans in de Deense krant Ekstra Bladet: "Jenson was er voor de volle 100% van overtuigd dat hij klaar was in de Formule 1." Uiteindelijk bleef Button toch nog een jaar en lijkt Magnussen's loopbaan in de F1 tot een vroeg einde te zijn gekomen.   

En dat terwijl Magnussen toegezegd was ook in 2015 voor McLaren te mogen racen. "Er was mij gezegd dat ik het zitje zou krijgen," zegt hij. "Ik hoefde me nergens zorgen om te maken. Ik weet niet precies meer wanneer het was, maar het was in ieder geval tegen het einde van het seizoen 2014." Uiteindelijk veranderde het team van mening en werd Button alsnog gekoppeld aan McLaren-nieuwkomer Fernando Alonso. Magnussen kwam een jaar op de reservebank te zitten, waarna de overeenkomst tussen hem en McLaren helemaal werd verbroken.

De Deense coureur denkt dat zijn vormdip tegen het einde van 2014 hem fataal is geworden. "En Jenson reed toen juist zijn beste races van het jaar. Hij was er zeker van dat het zijn laatste races waren, daarom had hij zijn kamer beplakt met foto's uit zijn hele loopbaan. Hij had een helm met 'goodbye' erop laten drukken, reed alleen nog maar voor de lol, zonder druk of stress." Magnussen neemt Button overigens niks kwalijk. "Jenson is één van de besten en er zat niet veel tussen ons. We zitten in dezelfde sport en vechten voor dezelfde plekken. Er is veel respect." 

Voor de Deen lonkt nu het Duitse toerwagenkampioenschap DTM, waarin hij voor Mercedes lijkt te gaan rijden. "McLaren is niet snel genoeg om te winnen momenteel, dus dat is ook niet waar ik wil zijn. Maar ze hebben een goede kans om terug te komen als ze een paar dingen veranderen. Voor mij heeft het niet zo mogen zijn maar ik richt me nu op een frisse, nieuwe start." Magnussen reed uiteindelijk 20 races voor McLaren waarin hij 55 punten pakte en eenmaal op het podium stond.