Doelpuntloze remise voor Van Gaal

Manchester United heeft het kalenderjaar 2015 afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel tegen het Chelsea van Guus Hiddink. Ondanks het ietwat magere resultaat, United boekte in de laatste zeven duels geen overwinning meer, bood het sterke spel van de thuisploeg toch wat hoop voor de toekomst.

De spelers van Manchester United lieten vanaf de aftrap zien nog steeds achter trainer Louis van Gaal te staan. De laatste weken wordt nadrukkelijk aan de stoelpoten van de oefenmeester gezaagd, maar de furieuze start tegen Chelsea leverde wel meteen kansen op voor Juan Mata en Anthony Martial.

Martial kreeg overigens de voorkeur boven Memphis Depay, die later nog wel in zou vallen. De jonge Fransman was in elk geval een plaag voor zijn directe opponent, Branislav Ivanovic. Wayne Rooney slaagde er eveneens niet in om de score te openen. De spits maakte op 17 oktober zijn laatste doelpunt, maar stuitte bij zijn actie op doelman Thibaut Courtois. Aan de zijde van United moest David de Gea een paar keer goed op zijn post.

Na de rust begon de thuisploeg steeds meer ruimte weg te geven, waardoor De Gea zich nog meer kon onderscheiden. In de 62e minuut kreeg Nemanja Matic de grootste kans van de wedstrijd. Hij joeg de bal echter over het doel, waar hij eigenlijk had móeten scoren. Ook een slotoffensief leverde niets op, waardoor de clash tussen Van Gaal en Guus Hiddink doelpuntloos eindigde.