Capaldi: 'Waarschijnlijk mijn laatste seizoen'

Nu de Christmas-special van de populaire scifi-serie Doctor Who de revue heeft gepasseerd, is er voor fans tijd om uit te gaan kijken naar het tiende seizoen. Na dat seizoen kan er helaas wel een plotselinge verandering komen. 

Peter Capaldi, die sinds het achtste seizoen de rol van de Doctor speelt, heeft aangegeven dat het tiende seizoen hoogstwaarschijnlijk zijn laatste zal zijn: "het is een rol die je aanneemt met in het achterhoofd het feit dat je de serie op een dag moet gaan verlaten. En ik wil eerlijk gezegd ook ruimte hebben om andere dingen te doen, en als je de rol van de Doctor speelt, is daar vrijwel geen tijd voor".

Ook reageerde Capaldi in hetzelfde interview op de kritiek die er kwam toen hij gecast werd voor de rol: "bij elke Doctor zijn er mensen geweest die kritiek hebben gehad. Bij mij ging het vooral over het feit dat mensen mij te oud vonden voor de rol. Maar hey, als je alleen maar sexy, jonge mannen wil zoals Matt Smith en David Tennant, dan is Doctor Who niet de show voor jou. De Doctor is nou eenmaal een personage met veel gezichten en dit keer zit er een iets ouder gezicht aan verbonden"

Het feit dat er weinig tijd is om naast de rol van de Doctor nog andere dingen te doen is al eerder een reden geweest voor acteurs om de serie vaarwel te zeggen na een aantal seizoenen. David Tennant, die de tiende reïncarnatie van de rol speelde, wilde zich meer op andere series gaan focussen en op het werk in het theater, waar zijn carrière echt begon. 

Ook de zoektocht naar een nieuwe reisgenoot van de Doctor is in volle gang. Na de exit van Jenna Coleman in de seizoensfinale werd er niet in de Christmas-special al voor gekozen om een nieuwe 'companion' voor te stellen aan de kijker. River Song werd als tijdelijke partner van de Doctor ingezet, ook om het nostalgische gevoel dat de serie bij zich draagt weer terug te brengen voor de kijker. Wel heeft showrunner Steven Moffat verklaard dat het vooral aan het feit lag dat er simpelweg nog geen nieuwe companion beschikbaar was.

Het tiende seizoen van Doctor Who wordt in het najaar van 2016 verwacht.