Dodental door noodweer VS loopt op

Het dodental als gevolg van tornado's en overvloedige regenval in het zuidoosten van de Verenigde Staten loopt verder op. Zeker achttien mensen zijn door het noodweer omgekomen, meldden Amerikaanse media.

De slachtoffers vielen in de staten Tennessee, Arkansas, Mississippi en Alabama. Woensdag raasden meer dan twintig tornado's door het zuidoosten van de VS. Ook viel er afgelopen dagen veel regen, waardoor gebieden overstroomden en modderstromen ontstonden. Volgens meteorologen houdt het slechte weer met onweersbuien en veel regen zondag aan, en blijft het risico op overstromingen daardoor bestaan.

Ook voor de centraal gelegen staten Texas en Oklahoma wordt voor zondag extreem weer voorspeld. Het nationale weerbureau zegt dat bewoners zich schrap moeten zetten voor een 'historische sneeuwstorm'. In sommige delen kan een pak sneeuw tot ongeveer veertig centimeter vallen. Ook is er kans op ijzel. Er worden grote problemen verwacht met de terugreis van Amerikaanse vakantiegangers die er met kerst tussenuit zijn gegaan.

Dodental door noodweer VS loopt op
Dodental door noodweer VS loopt op (Foto: ANP)