Uitglijder Oscar kost Hiddink zege tegen Watford

Een fris begin, zwak vervolg en spectaculair slot: dat is het verhaal van de rentree van Guus Hiddink als manager van Chelsea, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Watford.

Chelsea begon fris aan het duel, maar kakte zonder echt gevaarlijk te zijn geweest na een kwartier ver in. Watford nam het initiatief over en maakte het de thuisploeg knap lastig met simpel en effectief veldspel. De subtopper had alleen de pech dat Odion Ighalo veel te wild werd en ver naast schoot, bij de eerste opgelegde kans van de wedstrijd.

Precies op het moment dat Watford Chelsea pijn kon doen, maakte Diego Costa de 1-0. De Spanjaard betaalde het vertrouwen van Hiddink uit en ramde van dichtbij hard raak, achter doelman Heurelho Gomes.

Toch bleef het vertrouwen om door te drukken uit. Watford knokte zich opnieuw terug in de wedstrijd en kreeg door hands van Nemanja Matic een buitenkansje om op gelijke hoogte te komen. Troy Deeney bleef ijskoud vanaf elf meter en scoorde: 1-1.

Pas nadat Watford vroeg in de tweede helft via een van richting veranderd schot van Ighalo op voorsprong kwam (1-2), kwam de drive uit het eerste kwartier terug. Onder leiding van een bevrijde Costa kwam Chelsea dan ook verdiend op gelijke hoogte. De Spanjaard scoorde met klasse en overtuiging de 2-2, na een weergaloze assist van Willian.

Op basis van de tweede helft verdiende Chelsea dan ook de volle buit. De grootste kans daarop werd echter verpest door Oscar, die vanaf elf meter hoog over schoot, omdat zijn standbeen weggleed. Even daarvoor was invaller Eden Hazard onderuit gehaald door Behrami.

Door de uitgijlder van Oscar blijven de zorgen groot voor Hiddink, dat met Chelsea onderin de Premier League blijft bungelen. Tijd om te treuren is er niet. Overmorgen treedt de ploeg alweer aan tegen Manchester United. Costa is er dan niet bij. De goed spelende spits is geschorst, na een lompe overtreding.