John Cleese in nieuwe Fawlty Towers-spot

John Cleese heeft zijn personage Basil Fawlty na 36 jaar weer tot leven gewekt. De Brit schreef voor de keten Specsavers een reclamespot waarin Basil de hoofdrol speelt. Dat schrijft de BBC donderdag.

De spot is gebaseerd op een scène uit 1975 waarin Basil gefrustreerd zijn auto te lijf gaat nadat die de geest heeft gegeven. Cleese werd benaderd door de brillenketen en besloot mee te werken aan een nieuwe versie van de sketch. De spot is onder meer op de site van Daily Record te zien.

In de 2015-versie van de spot is Basil te zien als hij boos de verkeerde wagen te lijf gaat, een politiewagen. "Ik krijg veel slechte scripts toegestuurd voor scènes met Basil. Maar deze mensen hadden een leuk idee, en het leek me echt grappig", zei de 75-jarige acteur tegen de Britse media.

Fawlty Towers is een legendarische serie van 12 afleveringen die tussen 1975 en 1979 werden uitgezonden. Cleese speelde de onbeschofte hotelier Basil Fawlty die zijn gasten en personeel constant beledigde en slecht behandelde.

John Cleese in nieuwe Fawlty Towers-spot
John Cleese in nieuwe Fawlty Towers-spot (Foto: BuzzE)