Serious Request levert ruim 7,5 miljoen op

De 3FM-actie Serious Request heeft dit jaar ruim 7,5 miljoen euro opgebracht. Dat is minder dan eerdere jaren. Vorig jaar werd er in totaal 12 miljoen euro opgehaald. In 2013 bracht de jaarlijkse goededoelenactie ruim 12,3 miljoen euro op.

Rond 21.00 uur donderdagavond verlieten de dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering het Glazen Huis in Heerlen, waar ze zes dagen zonder te eten en 24 uur per dag tegen betaling muziek draaiden.

Na hun 'vrijlating' liepen ze naar het podium vlakbij het Glazen Huis, waar de eindopbrengst, 7.562.985 euro, bekend werd gemaakt. De opbrengst gaat dit keer naar kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Sudan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

Hoogste bieder
De drie dj's lieten zich vorige week vrijdag vrijwillig opsluiten in het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen door de Britse singer-songwriter James Morrison en Ilse DeLange. De deur werd donderdagavond weer opengedaan door diegene die tijdens een Serious Request-veiling het hoogst had geboden voor deze handeling.

De plaatjes draaiende mannen trokken veel belangstelling. Ook op kerstavond was het druk rond het Glazen Huis. Op een buitenpodium traden sinds het einde van de middag artiesten op als Dotan, Typhoon, Lucas Hamming en Nielson.

3FM begon in 2004 met de actie Serious Request. Toen werd ruim 900.000 euro opgehaald voor een mobiel ziekenhuis in Darfur. Sindsdien voerde de radiozender ieder jaar actie voor een 'stille ramp'. In 2016 bouwt 3FM zijn bekende Glazen Huis in de week voor kerst op in Breda.

Serious Request levert ruim 7,5 miljoen op
Serious Request levert ruim 7,5 miljoen op (Foto: ANP)