Yfke Sturm is voorzichtiger geworden

Yfke Sturm is heel wat voorzichtiger geworden nadat ze eerder dit jaar door een watersportongeluk kunstmatig in coma werd gehouden. "Mijn vriende wilde gaan skiën, maar daar heb ik geen behoefte aan. Ik ga wel in het chalet een boekje lezen", vertelt ze in een gesprek met het AD.

Yfke raakte deze zomer in Italië gewond aan haar hoofd door een ongeluk met een jetsurfboard. "Alles waarbij mijn hoofd kwetsbaar is, daar blijf ik nu van weg", aldus Yfke die een paar weken voor het ongeluk voor het eerst moeder was geworden van zoontje Alexander. Hoe het voelde toen ze hem voor het eerst na het ongeluk weer in haar armen had? "Dat gaf me zo veel kracht. Ik moest er bovenop komen, niet alleen voor mezelf maar ook voor hem."

Intussen gaat het weer heel wat beter met het Nederlandse model. "Ik heb drie weken geleden een MRI-scan gehad en alles is mooi aan het helen. Mijn schedel is wel wat platter op de plek waar de plank tegen mijn hoofd kwam." Yfke vertelt dat de plek ook nog steeds gevoelig is. "Als er nu een visagist foundation aanbrengt, voelt het ook nog raar op die plek. Alsof het nog beurs is."

Sturm zegt dat ze zich nu beseft dat gevaar in een klein hoekje zit. "Maar ik wil niet dat angst mijn leven beheerst. Ik wil wel van het leven genieten."

Yfke Sturm is voorzichtiger geworden
Yfke Sturm is voorzichtiger geworden (Foto: BuzzE)