Paul de Leeuw begint tevreden aan 2016

Paul de Leeuw heeft zin in het nieuwe jaar. Aan het AD vertelt de presentator dat hij 'tevreden' aan 2016 begint. "Vooral met hoe het privé gaat. Ik ben een grijze spinnende kater die hartstikke veel zin heeft in het nieuwe jaar."

En dat is niet zonder reden, want De Leeuw heeft nieuwe plannen voor 2016. Hij zegt dit jaar het plezier in tv maken weer te hebben teruggevonden. "De laatste jaren heb ik veel van mijn scoringsdrift verloren. Daarom ben ik na Langs de Leeuw, waarbij ik zelf af en toe ook verveeld raakte, meer in de luwte gaan werken. Nu kriebelt er weer iets", zegt Paul.

"Ik moet nog goed nadenken welk programma ik aan de bazen van de publieke omroep ga voorstellen, maar ik heb mijn zelfvertrouwen weer helemaal terug", zegt Paul die dit jaar onder meer te zien was in De Kwis, DWDD, Ranking the Stars, Kun je het al zien? en in zijn eigen theaterprogramma Zingen zolang het duurt.

"Het moet een programmaformule zijn die ik drie of vier jaar kan volhouden en waarmee ik op z'n minst een miljoen kijkers kan scoren. Ja, ik heb weer zin om op het hoofdveld te spelen." Dat er mensen zijn die soms wel eens genoeg hebben van De Leeuw legt hij naast zich neer. "Ik denk weer zoals het hoort: schijt aan de critici en aan de meninkjes op Twitter. Ik zie nog steeds potentie, er is nog altijd een grote groep die wel waardeert wat ik maak."

Paul de Leeuw begint tevreden aan 2016
Paul de Leeuw begint tevreden aan 2016 (Foto: BuzzE)