Matt Damon praat over nieuwe Bourne-film

In een interview met Variety heeft Bourne-acteur Matt Damon enkele details prijsgegeven over de productie van de nieuwe Bourne-film. Volgens de Hollywood-ster is de productie van een vijfde deel in de franchise 'ongeveer halverwege'.

"We zijn in september begonnen maar de decembermaand zal grotendeels overgeslagen worden. Voor de derde 'act' gaan we naar Vegas, voor een grootse achtervolging op de Vegas-strip", zegt Damon in het interview. Hij had zelf zo zijn twijfels of een vijfde deel verstandig zou zijn. "Ik vind de franchise en het personage [Jason Bourne] ontzettend leuk, alleen ik zag niet echt een mogelijkheid om verder te gaan. Ik heb toen, enkele jaren geleden, samen met regisseur Paul Greengrass lang gesproken en besloten om de serie even te laten voor wat het is, opdat 'de wereld' een beetje kan veranderen". 

Matt Damon voegde nog toe dat wanneer de film uitkomt in 2016, er in filmjaren 12 jaar voorbij is gegaan (aangezien de verdwijning van Bourne in 2004 plaatsvond). In die 12 jaar is er ontzettend veel veranderd in de wereld, wat op zichzelf genoeg voer voor een verhaal zou moeten geven. De vijfde Bourne-film heeft nog geen titel, maar staat gepland voor release op 29 juli 2016. Naast Damon zijn er ook rollen weggelegd voor Vincent Cassel, Alicia Vikander, Julia Stiles en Tommy Lee Jones. Het interview met Variety kun je hier lezen.

Productie nieuwe Bourne-film ongeveer halverwege
Productie nieuwe Bourne-film ongeveer halverwege