Avatar 2 kerst 2017 in de bioscoop

James Cameron lijkt er op te zinspelen dat het tweede deel van zijn Avatar-sage de bioscopen bereikt in december 2017. Dit meldt Comic Book Resources.

"Kerst 2017 is wel het doel, ja", meldde de regisseur tijdens een interview. "Het is alleen wel zo dat het meer een doel is, en niet een vaststaand feit. Het is een kwestie van alledrie de films (Avatar 2, 3 en 4, red.) opnemen en ze dan met een jaar ertussen uit kunnen geven". Hiermee bevestigt Cameron dus de geruchten dat alle vervolgen op het razendsuccesvolle Avatar 'back-to-back' zullen worden opgenomen. 

In het interview wilde hij ook duidelijk maken dat hij voor een groot deel de films maakt om te bewijzen dat het succes van de eerste film niet louter toeval was: "we moeten natuurlijk wel iets afleveren dat het haalt bij de eerste, want de verwachtingen zijn ontzettend hoog". Avatar werd in 2009 en 2010 de succesvolste film ooit. In een releasetijd van 238 dagen wist de film bijna 2,8 miljard dollar op te halen en dat heeft de afgelopen vijf jaar geen film weten te evenaren. Star Wars: The Force Awakens is echter wel hard op weg, met een wereldwijde opbrengst van 520 miljoen na vier dagen.