Newey verwacht lastig jaar Red Bull Racing

Adrian Newey vreest dat Red Bull Racing volgend jaar een zeer lastig seizoen in de Formule 1 tegemoet gaat. De Oostenrijkse formatie zal ook in 2016 met Renault-motoren rijden, terwijl zusterteam Toro Rosso de overstap maakt naar de sterkere 2015-krachtbron van Ferrari en ook McLaren zal met de Honda sterker voor de dag komen dan dit jaar.

De technisch directeur van Red Bull Technologies vertrouwt weer op een goed chassis, maar vreest dat Renault gedurende de winter de motor niet genoeg zal kunnen verbeteren om de achterstand goed te kunnen maken, zo meldde Newey aan Motorsport. "Ik vrees dat het een extreem lastig seizoen voor ons gaat worden. Als we het seizoen aanvangen met hetzelfde vermogen dat we in 2014 en 2015 tot onze beschikking hadden, wat denk ik wel het geval gaat zijn, dan zullen we nog verder achterop raken."

"Met de Ferrari-krachtbron uit 2015 zal ook ons eigen zusterteam Toro Rosso volgend jaar een aanzienlijke stap vooruit maken vergeleken met de Renault-krachtbron van afgelopen jaar." De Brit verwacht dat ook McLaren een sprong vooruit gaat maken. "Ik denk dat Honda een goede stap vooruit kan maken. Hun verbrandingsmotor is niet slecht. Ze hadden dit jaar vooral problemen met het ERS, de turbo en MGU-H die veel te klein waren gemaakt. Dat zijn echter problemen die makkelijk op te lossen zijn in de winter."

Voor Red Bull zal 2016 een overgangsjaar worden, waarna er voor 2017 en verder een meer structurele oplossing moet worden gevonden op motorenvlak.