Sporting verliest zaak-Rojo van Doyen

De investeringsmaatschappij Doyen Sports krijgt twaalf miljoen euro plus rente van Sporting Lissabon voor de transfer van Marcos Rojo in de transferzomer van 2014.

Rojo maakte voorafgaand aan het seizoen 2014/15 de overstap van Sporting naar Manchester United. De Portugezen ontvingen twintig miljoen euro voor hem en weigerden een aanzienlijk deel van de transfersom af te staan aan Doyen Sports. Sporting vond dat de investeringsmaatschappij onrechtmatig had gehandeld door op een vertrek van Rojo aan te sturen.

Volgens Sporting heeft Doyen zonder toestemming met meerdere clubs onderhandeld over een transfer van Rojo. Uiteindelijk werd het Manchester United, dat diep in de buidel tastte voor Rojo. Door het aanzienlijke doorverkooppercentage dat de partijen vooraf hadden afgesproken, had Doyen nog recht op twaalf miljoen euro. Sporttribunaal CAS ging in dat verhaal mee.

Sporting besloot de banden met de investeringsmaatschappij kort na de transfer af te breken. Daardoor moest ook de situatie rondom Zakaria Labyad worden doorgelicht. De oud-speler van Vitesse en PSV behoort eveneens tot de stal van Doyen.

In een statement laat Sporting weten dat het niet bij de pakken neer zit. De Portugese grootmacht overweegt alle mogelijke opties om de strijd alsnog te winnen. Voor zover bekend is, gaat Sporting in beroep tegen het besluit van het CAS.

Sporting verliest zaak-Rojo van Doyen (Pro Shots / Action Images)
Sporting verliest zaak-Rojo van Doyen (Pro Shots / Action Images)