WK Darts: Norris overklast Thornton, Wade eenvoudig door

Maandagavond met drie top tien spelers die in actie komen. Michael Smith, nummer acht van de wereld, was nipt te sterk voor Jeffrey de Zwaan. Ook Robert Thornton (6) en James Wade (7) kwamen in actie. 

Warrick Scheffer 0-2 John Michael (voorronde)
De Zuid-Afrikaan Warrick Scheffer pakte slecht één leg tegen de Griek John Michael, die het Zuid-Europees kwalificatietoernooi won. Michael mag later in actie komen tegen James Wade.

Robert Thornton (6) 0-3 Alan Norris
De stunt van de avond. Alan Norris schakelt met 3-0, 3-2 en 3-1 de als zesde geplaatste Robert Thornton uit. The Thorn was in de eerste set kansloos. In de tweede set ging het gelijk op, maar op het juiste moment sloeg Norris toe en daarmee was de partij eigenlijk afgelopen.

Norris was zowel scorend als finishend de betere darter. In de volgende ronde wacht Joe Murnan, die Andy Hamilton uitschakelde.

Alan Norris heeft de stunt van de avond met de uitschakeling van Robert Thornton. (PRO SHOTS/Action Images)
Alan Norris heeft de stunt van de avond met de uitschakeling van Robert Thornton. (PRO SHOTS/Action Images)

Michael Smith (8) 3-2 Jeffrey De Zwaan
Het lukte De Zwaan net niet om te winnen. Lees hier verder.

James Wade (7) 3-0 John Michael

James Wade had geen enkele moeite met John Michael. Het werd 3-1, 3-2 en 3-1. Daarmee is ook de laatste voorrondespeler uitgeschakeld. Vorig jaar haalden diverse spelers uit de voorronde nog de derde ronde.  Nu vlogen ze er allemaal in de eerste ronde uit.