Verstappen noemt strafpunten slecht voor de fans

Het huidige strafpunten-systeem in de Formule 1 is slecht voor de fans, dat is althans de mening van Max Verstappen. De jongeling kan zich voorlopig niet veel meer veroorloven, want wanneer hij nog vier strafpunten krijgt zal hij een wedstrijd moet toekijken. En dus gaat Verstappen daar begin komend seizoen op letten. "In de eerste paar races zal ik voorzichtig aan moeten doen," waarschuwt hij zijn vele fans dan ook alvast.

Een raceban wordt opgelegd als een coureur binnen een jaar twaalf strafpunten verzamelt. Na een jaar worden de punten kwijt gescholden. Verstappen kreeg zijn eerste punten vorig jaar in Monaco na een crash met Romain Grosjean. Het zal dus nog vijf races duren voordat die punten vervallen en Verstappen zich weer wat meer kan veroorloven. "Het is zonde," zegt Verstappen. "Ze zouden ons niet moeten beletten om te racen met elkaar. Ik denk niet dat de fans willen zien dat ik me in moet houden omdat ik bang ben iemand te raken. Er zou eens goed naar het systeem gekeken moeten worden, maar dat is niet aan mij."

De 18-jarige coureur trok vorig jaar wereldwijd de aandacht met enkele gewaagde acties op het asfalt. Hij haalde het meeste in van iedereen en bovendien werd zijn actie buitenom Felipe Nasr op Spa-Franchorchamps, verkozen tot actie van het jaar. "Voorlopig moet ik een paar races rustig aan doen. Ik kan nu niet tijdens een risicovolle actie iemand raken. Toch zal ik altijd proberen om in te blijven halen."


Verstappen achter Red Bull-coureur Kvyat