Van Gaal verder onder druk na derde nederlaag

De positie van Louis van Gaal bij Manchester United is zaterdag nog meer onder druk komen te staan. De ploeg van de Nederlandse manager blameerde zich op het eigen Old Trafford tegen degradatiekandidaat Norwich City: 1-2.

De Engelse topclub ging vorige week ook al onderuit bij Bournemouth, een pijnlijke nederlaag die volgde op de uitschakeling in de Champions League. De grote vraag is hoeveel geduld de leiding van ManUnited nog heeft met Van Gaal, die zijn peperdure elftal maar niet aan de praat krijgt.

De oud-bondscoach van Oranje heeft sinds 21 november niet meer gewonnen. Manchester United speelde daarna drie keer gelijk en verloor de laatste drie wedstrijden. Het leidde tot uitschakeling in de Champions League; in de Premier League is de ploeg van Daley Blind en Memphis Depay naar de vijfde plek gezakt.

De Gea

Manchester United domineerde het duel met de nummer achttien van de Premier League, tot Norwich in de 38e minuut ineens de leiding nam via Cameron Jerome. Hij profiteerde van defensief geklungel van Phil Jones en Ashley Young, terwijl ook doelman David de Gea stond te schutteren. Van Gaal en zijn spelers werden bij het ingaan van de rust met een fluitconcert naar de kleedkamers begeleid. Het publiek begon nog meer te morren toen Alexander Tettey de bezoekers in de 54e minuut op 0-2 zette. Hij rondde een vlotte counter door het hart van de United-defensie beheerst af.

Anthony Martial bracht de spanning halverwege de tweede helft terug met de aansluitingstreffer. De jacht op de gelijkmaker van de 'Mancunians' verliep daarna echter zonder overleg en overtuiging. Alleen Juan Mata was met een vrije trap dicht bij de 2-2. Na de derde nederlaag van United op rij moet Van Gaal gaan vrezen voor zijn baan.

Van Gaal verder onder druk na derde nederlaag (Foto: ANP)