Blatter spreekt pers maandag toe

Sepp Blatter heeft voor maandag een persconferentie aangekondigd. De geschorste voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA spreekt de pers toe, nadat de ethische commissie van 'zijn' bond een oordeel over hem en Michel Platini heeft geveld. Blatter (79) heeft een zaal gereserveerd in het voormalige hoofdkantoor van de FIFA in Zürich, het oude hotel Sonnenberg.

De Zwitser is er heilig van overtuigd dat de rechtsprekende kamer van de ethische commissie hem maandag vrijspreekt. Blatter zat donderdag ruim acht uur tegenover de commissie om zich te verdedigen. Hij werd op 8 oktober, net als UEFA-preses Michel Platini, voor negentig dagen geschorst. Aanleiding was een schimmige betaling uit 2011. Blatter zou toen 1,8 miljoen euro hebben overgemaakt aan de Fransman voor werkzaamheden die deze jaren daarvoor had verricht.

Platini liet de verdediging vrijdag aan zijn advocaten over. Volgens de UEFA-preses is de ethische commissie vooringenomen. Naar verwachting doet de rechtsprekende kamer maandag tussen 10.00 en 11.00 uur uitspraak.

Blatter spreekt pers maandag toe
Blatter spreekt pers maandag toe (Foto: ANP)