Nieuwe leventje bevalt K3-meiden prima

Sinds Hanne, Marthe en Klaasje begin november werden gekozen als het nieuwe K3 is hun leven compleet veranderd. De constante aandacht was best wel even wennen, vertellen de drie zangeressen in een interview met BuzzE. Toch missen ze hun oude leventje niet.

Het eerste album van Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn uit België en de Nederlandse Klaasje Meijer ligt sinds vrijdag in de schappen. '10.000 luchtballonnen' is een dubbel-cd met twaalf oude hits die zij opnieuw hebben ingezongen en twaalf nieuwe nummers. De plaat is nu al een commercieel succes: nog voor de lancering werden al ruim 140.000 exemplaren besteld en ook de verkoop gaat hard. 10.000 luchtballonnen zou in België zelfs sneller de winkels uit vliegen dan '25' van Adele. De eerste platina platen zijn in beide lage landen al ruimschoots in de pocket.

Die cijfers zijn zeker niet verkeerd voor drie nieuwe gezichten in de muziekwereld. De K3-meiden kunnen het zelf allemaal nauwelijks geloven. "Het is onwerkelijk, Adele is al zo lang een absolute wereldster en wij zijn nog maar net bezig", zegt Marthe. Zelf hebben de dames een lichte voorkeur voor de nieuwe reeks liedjes, omdat er qua genres veel afwisseling in zit en omdat die nummers speciaal voor hen zijn geschreven. Hun favorieten zijn Jodelee, Mami Bisou en Meisjesdag. "Maar we zijn ook heel erg trots op de gouwe ouwen op het album", voegt Klaasje daaraan toe.

Balans opmaken

De release van 10.000 luchtballonnen is een mooi moment om de balans op te maken. Hoe bevalt het leven als K3-meisje? Uitstekend, zo blijkt. "De leukste dingen kunnen we nog steeds gewoon doen", laat Hanne weten. Voor Klaasje is er misschien nog het meeste veranderd, omdat zij naar Antwerpen is verhuisd. "Maar ook hier speel ik in mijn vrije tijd dwarsfluit", vertelt ze. Marthe heeft ook niet echt het gevoel dat ze iets van haar oude leventje mist. "Al zit op ons gemak ergens iets eten er niet meer in, want dan worden we de hele tijd aangesproken. Maar dat hoort erbij."

Vervelend vindt het trio de roem allerminst. Het voelt elke keer weer goed om kinderen blij te maken en als er onverhoopt toch iets vervelends gebeurt, staat manager en ex-K3-lid Kristel Verbeke voor hen klaar. Marthe noemt haar 'streng, maar ook heel rechtvaardig'. "We kunnen zeker op haar rekenen." Hanne begrijpt wel dat Kristel de touwtjes niet laat vieren. "Het is een vrouw die weet wat ze wil. Voor haar, Karen en Josje is K3 natuurlijk hun baby'tje." Behoort het eigenlijk tot het takenpakket van Kristel om Gert Verhulst uit de buurt te houden? "Nee, dat is niet nodig", zegt K3 in koor.

Bekend zijn kan ook nadelen hebben. Zo kregen de dames de wind van voren omdat ze niet zuiver zouden zingen. "In alle kritiek zit een les", aldus Marthe. "Maar als je live zingt, klinkt dat anders dan op de cd. Dat risico nemen we, want het is beter dan playbacken." En vinden de dames het niet irritant dat sommige vaders behalve het muzikale aspect ook hun andere 'kwaliteiten' bewonderen? Er klinkt schatergelach. "Het is onze insteek om een goed voorbeeld voor de kinderen te zijn en als de vaders dat ook vinden, is dat mooi meegenomen", reageert Hanne met een knipoog.

Nieuwe leventje bevalt K3-meiden prima
Nieuwe leventje bevalt K3-meiden prima (Foto: BuzzE)