Asielzoekers vermoorden homo in Zweden

In Zweden is een 16-jarige Noord-Afrikaanse asielzoeker opgepakt en aangeklaagd wegens de moord op een 54-jarige homoseksuele man. Dat melden diverse media. Twee mede-asielzoekers, jongens van 19 en 16 jaar, zijn mogelijk medeplichtig. Zijn filmden de moordpartij die in juni van dit jaar plaats vond.

De drie jongens hadden geen onderdak en sliepen al een tijdje op straat. Het slachtoffer zag de jongens in een park in Gotheborg, bood hulp en nam het drietal mee naar het huis van hem en zijn vriend om ze van schone kleding en een bad te voorzien. Bij zijn flat aangekomen viel de pruik van het slachtoffer als, waardoor het drietal bemerkte dat het ging om een homoseksuele man, zo beweren ze zelf.

De jongens filmden de nasleep van hun daad, maar wisten deze van hun mobiel. De politie wist de video echter te herstellen. Op de video is het dode slachtoffer te zien met een dode slang om zijn nek gewikkeld. Zijn armen geboeid met een trui en een elektriciteitsdraad om zijn nek en duidelijk zwaar toegetakeld. De dader staat boven het slachtoffer te schelden en anti-homotaal uit te slaan. Vervolgens stelen ze op hun gemak het huis van de barmhartige Samaritaan leeg.

De openbaar aanklager wil dat de zaak als 'haat-moord' wordt behandeld. Hiervoor gelden zwaardere straffen. De levenspartner van het slachtoffer, waarmee hij al vele jaren samenwoonde, stelt dat de verklaring niet kan kloppen omdat zijn partner nooit enige interesse had gehad zich als vrouw te verkleden. "Het lijkt erop alsof ze hem vrouwenkleding hebben aangetrokken om hem te beschimpen"

De 16-jarige dader heeft bekend de man te hebben vermoord, maar beweert dit uit zelfverdediging te hebben gedaan.

Vluchtelingen vermoorden travestiet
Vluchtelingen vermoorden travestiet