'Hiddink praat in Londen met Chelsea'

Guus Hiddink onderhandelt vrijdag in een hotel in Londen over de functie van hoofdtrainer bij Chelsea. Dat meldt de BBC op basis van bronnen bij de kampioen uit Londen.

De 69-jarige Hiddink zou de donderdag ontslagen José Mourinho voor de rest van het seizoen moeten vervangen. Vrijdagochtend verscheen er al een foto van Hiddink op sociale media. Volgens de maker was de oud-bondscoach van het Nederlands elftal net geland op vliegveld Heathrow van de Engelse hoofdstad.

Het zou de tweede keer zijn dat Hiddink de gevallen topclub uit Londen weer sucesvol moet maken. Hij maakte in 2009 het seizoen af als vervanger van de ontslagen Luiz Felipe Scolari. Hiddink leidde Chelsea toen naar de winst van de FA Cup en halve finale van de Champions League.

Hiddink werd in juni van dit jaar ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij werkte ook met de nationale ploegen van Zuid-Korea, Turkije, Rusland en Australië. Als clubtrainer had hij PSV, Real Madrid, Real Betis, Valencia, Fenerbahçe en Anzji Machatsjkala onder zijn hoede.

Hier zie je de eerder genoemde foto van Hiddink op het vliegveld, of hij daadwerkelijk van vandaag is kunnen we niet bevestigen:

'Hiddink praat in Londen met Chelsea'
'Hiddink praat in Londen met Chelsea' (Foto: ANP)