Paul Rabbering twijfelde over reis naar Syrië

Paul Rabbering zegde de reis naar Syrië die hij maakte in het kader van Serious Request op het laatste moment bijna af. "Toen ik hoorde dat we naar Syrië zouden gaan, dacht ik: holy fuck", zegt de 3FM-dj in het AD.

Ook Pauls vriendin, zangeres Krystl, vond het 'echt niet leuk' dat de 36-jarige dj naar Syrië reisde. "Dat land komt zo vaak in het nieuws, daar word je echt mee overspoeld. Ik zei: je kunt ook 'nee' zeggen."

Uiteindelijk ging de dj 'met een goed gevoel' weg. "Ik heb vertrouwen in het Rode Kruis en verdiepte me in de situatie en de achtergronden van de strijd daar." Toen Paul eenmaal zijn koffers had gepakt, had ook Krystl 'geen problemen' meer met de reis. "Je was daar in goede handen."

Kogelgaten

Paul bezocht Damascus en Homs. Vooral die laatste stad maakte diepe indruk op de dj, die zich vrijdag op laat sluiten in het Glazen Huis. "In het oude centrum is alles kapot, overal zitten kogelgaten."

De beelden van haar vriend in de Syrische stad maakten ook diepe indruk op Krystl. "Als ik jou tussen die puinzooi zie staan, dan is het opeens niet meer zo moeilijk om je voor te stellen dat zoiets hier in Amsterdam zou gebeuren."

Paul Rabbering twijfelde over reis naar Syrië
Paul Rabbering twijfelde over reis naar Syrië (Foto: BuzzE)