Mercedes komt niet tussen Red Bull en Verstappen

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft toegegeven dat hij interesse heeft in Max Verstappen, maar het contract dat de Nederlander heeft met Red Bull staat een vlotte overstap in de weg. "Hij is geen onderwerp van gesprek voor ons." stelt Wolff, "Dat komt doordat hij een meerjarige overeenkomst heeft met Red Bull." Verstappen's contract loopt nog door tot eind 2017.

"Hij is een jongen om in de gaten te houden," geeft de succesvolle teambaas toe. "Ik schat hem persoonlijk hoog in. De manier waarop hij en zijn vader de sport benaderen vind ik heel goed." Mercedes was al eerder voor Verstappen in de markt. Nog voordat Red Bull de tiener contracteerde, probeerde Wolff Verstappen naar Mercedes te lokken. "Maar wij konden hem alleen maar een test- en reserverol aanbieden, of een plek in DTM of GP2, en dat kwam natuurlijk niet in de buurt van wat Red Bull hem kon geven. Het is volkomen normaal dat Max voor die weg koos." 

En daarmee is de deur van Mercedes voor Verstappen voorlopig dan ook gesloten. "Wanneer je zoals Red Bull zoveel in een jonge rijder investeert en daarmee ook risico neemt, dan moeten we dat respecteren. Wij zullen ons niet in de relatie tussen Verstappen en Red Bull mengen. Als het in de toekomst mogelijk is, prima, anders niet." Overigens heeft de Duitse fabrikant ook nog Verstappen's generatiegenoten Esteban Ocon en Pascal Wehrlein onder contract staan.