Cocu trots: "Koppen niet laten zakken"

PSV bekerde met veel veerkracht verder in de KNVB-beker. De Eindhovenaren wonnen met tien man van Heracles Almelo. Trainer Philip Cocu is trots.

De PSV'ers wonnen met 2-3, dankzij een doelpunt in de slotfase van Jurgen Locadia. De aanvaller scoorde eerder in de wedstrijd ook al, terwijl het andere Eindhovense doel werd gemaakt door Heracles-doelman Bram Castro. "We hebben vandaag veel arbeid verzet. Ik ben trots op deze overwinning uiteindelijk", zei Cocu tijdens de persconferentie.

Doelman Remko Pasveer kreeg kort na rust een rode kaart, nadat middenvelder Stijn Schaars een bal erg zwak op hem terugkopte. Pasveer greep in, maar maakte een overtreding. Hij gaf daarmee een strafschop weg en moest inrukken met een rode prent. PSV kwam op een 2-1 achterstand, maar wist zich vervolgens knap terug te knokken.

"Ik kan mijn ploeg alleen maar complimenten geven", zei Cocu daarom dan ook trots. "Ze hebben niet de koppen laten zakken ondanks de tegenslag vlak na rust", verwees Cocu naar de rode kaart voor gelegenheidsdoelman Pasveer.

Cocu trots: "Koppen niet laten zakken" (Pro Shots / Joep Leenen)