Star Wars-film breekt records bij Pathé

Bioscoopketen Pathé heeft woensdag, op de eerste dag van de release van Star Wars: The Force Awakens, al meer dan 100.000 tickets voor de film verkocht. Dit is nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van de bioscoopexploitant, maakte een woordvoerster woensdag bekend.

Bovendien vestigt The Force Awakens het record voor een beste openingsdag voor een Imax-film ooit bij Pathé. De nieuwe Star Wars-film laat recordhouders Spectre en The Dark Knight Rises achter zich.

In de nieuwe Star Wars wordt de strijd tussen goed en kwaad in het galaxy far far away voortgezet. Acteurs Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill keren terug als Han Solo, Prinses Leia en Luke Skywalker. Daarnaast worden er veel nieuwe personages geïntroduceerd. Regisseur J.J. Abrams heeft zowel recensenten als fans gevraagd verder niets over het plot te verraden, om het plezier van fans die de film niet direct zien niet te verpesten.

De Nederlandse recensenten in kranten en op radio en televisie zijn zeer lovend. Star Wars: The Force Awakens draait vanaf vandaag in honderden bioscopen.

Star Wars-film breekt records bij Pathé
Star Wars-film breekt records bij Pathé (Foto: BuzzE)