Nicki Minaj krijgt kritiek om concert Angola

Mensenrechtenactivisten hebben Nicki Minaj opgeroepen een concert in Angola af te zeggen. Volgens de organisatie Robert F. Kennedy Centre For Justice & Human Rights neemt de rapper door in Angola op te treden geld aan van een 'meedogenloze' dictator.

Nicki is van plan zaterdag 19 december op te treden tijdens het feest Show Boas Festas van het bedrijf Unitel, dat wordt bestuurd door familieleden van president José Eduardo dos Santos. Dos Santos is sinds 1979 aan de macht in Angola en volgens het JFK Centre onderdrukt hij de mensenrechten door talloze activisten, journalisten, oppositieleiders en ook muzikanten op te sluiten. Zo zit de hiphopartiest Luaty Beirão in de gevangenis.

"Nicki Minaj volgt in de voetsporen van Mariah Carey door zomaar geld aan te nemen van een dictator", zo laat Jeffrey Smith van het JFK Centre weten aan New York Daily News. Mariah Carey trad in 2013 op tijdens hetzelfde feest. De organisatie hoopt dat Minaj zich nog bedenkt. "Het is zaterdag, er is nog genoeg tijd voor haar om af te zeggen."

Nicki Minaj krijgt kritiek om concert Angola
Nicki Minaj krijgt kritiek om concert Angola (Foto: BuzzE)