Mariah Carey na jaren weer naar Nederland

Mariah Carey komt voor het eerst in jaren weer naar Nederland. De zangeres staat op zaterdag 23 april in de Amsterdamse Ziggo Dome in het kader van haar Sweet Sweet Fantasy-tournee, maakte concertorganisator Mojo maandag bekend.

Mariah was in 2003 voor het laatst in Nederland te vinden. Met haar Charmbracelet World Tour deed ze toen Rotterdam aan. De Charmbracelet World Tour, die Mariah in 2003 en 2004 afwerkte, was de laatste waarmee ze Europa aandeed.

"Lambily, het is te lang geleden! Ik heb er zo veel zin in naar Europa te komen en voor jullie op te treden", luidt Mariahs boodschap voor haar fans, haar 'lambily'. "Ik beloof dat we geweldige momenten gaan beleven en heb zo veel verrassingen in petto voor jullie."

De Sweet Sweet Fantasy tournee staat in het teken van Mariahs grootste hits, waaronder de popklassiekers Fantasy, Always Be My Baby, Hero en We Belong Together. Mariah doet met haar wereldtournee eerst zes Britse steden aan voor ze naar het Europese vasteland komt. Kaarten voor het concert in Amsterdam zijn vanaf vrijdagochtend te verkrijgen.

Mariah Carey na jaren weer naar Nederland
Mariah Carey na jaren weer naar Nederland (Foto: BuzzE)