Yarny komt in februari naar pc en consoles

Coldwood Interactive en Electronic Arts hebben aangekondigd dat Unravel op 9 februari 2016 wereldwijd zal worden uitgebracht voor pc, Playstation 4 en Xbox One.

De trailer van Unravel die vandaag is uitgebracht bevat nieuwe gameplay van Yarny. Het kleine personage bestaat uit één draad garen, die op avontuur gaat om de banden der liefde te herstellen.

"Games zijn een sterk platform, dat spelers kan inspireren en ontroeren. Met Unravel hopen we precies dat voor elkaar te krijgen", aldus Martin Sahlin, Creative Director bij Coldwood. "Yarny's missie is om verbroken relaties te herstellen en het garen symboliseert de liefde en band tussen mensen. Ondertussen testen we je IQ met omgevingspuzzels die zijn geïnspireerd door Noord-Zweden."

In het spel draait alles om het overwinnen van zowel grote als kleine obstakels. Met het kleine draad en het grote hart van Yarny reizen spelers door de omgevingen van Noord-Scandinavië in een physics-based puzzel- en platformspel. Sommige uitdagingen zijn eenvoudig, bijvoorbeeld als je Yarny met het draad over een gat moet laten zwaaien of langs een boom moet laten abseilen. Maar andere uitdagingen zijn complexer: spelers moeten Yarny's draad slim en creatief inzetten om het pad te vinden dat verder leidt. Ondertussen volg je een verhaal over liefde, verlangen en de banden tussen mensen, met Yarny als de rode draad die overal doorheen loopt. Wat wij van de game vinden kun je in deze preview lezen.

Unravel wordt ontwikkeld in Umeå, Zweden door Coldwood Interactive en wordt in Europa uitgebracht voor €19,99. EA Access leden kunnen Unravel al spelen voordat de game op 9 februari uitkomt en kunnen tevens de game met tien procent korting aanschaffen, alleen op Xbox One.