Pre-olympisch WK boogschieten in 2019 naar Den Bosch

Den Bosch is in juni 2019 gastheer van de beste boogschutters van de wereld. De Brabantse stad heeft maandag de WK handboogschieten toegewezen gekregen. Den Bosch kreeg de voorkeur boven Groot-Brittannië en Dubai, die zich ook kandidaat hadden gesteld.

Het evenement heeft een eindronde voor reguliere en para-atleten. Naar verwachting komen er ruim duizend schutters uit zo'n 120 landen naar Den Bosch. De finales worden gehouden in een daarvoor speciaal gebouwde arena op de Parade, midden in het oude centrum van de stad. De kwalificaties vinden plaats op de rugbyvelden van The Dukes.

Burgemeester Rombouts is blij dat de keuze op Den Bosch is gevallen. "Den Bosch heeft vele prachtige grootstedelijke evenementen en ontvangsten gerealiseerd. De wereldkampioenschappen handboogschieten passen in de lijn van evenementen die we in onze historische binnenstad op heel bijzondere wijze kunnen faciliteren. Daar zien we als stad naar uit."

Doordat de wereldkampioenschappen plaatsvinden in een pre-olympisch en -paralympisch jaar gelden ze als belangrijkste kwalificatiemogelijkheid voor de Spelen in Tokio van 2020. Rick van der Ven en Sjef van den Berg (recurve) plus Peter Elzinga en Mike Schloesser (compound) zijn met de huidige stand van zaken belangrijke Nederlandse kanshebbers op de mondiale eindronde.

WK-boogschieten in 2019 naar Den Bosch
WK-boogschieten in 2019 naar Den Bosch (Foto: ANP)