James Cameron onthult details Avatar-sequels

Er is veel gebeurd in de wereld van blockbuster-films sinds James Cameron's sci-fi-avonturenfilm Avatar uitkwam: legio superheldenfilms, een volledige Hobbit-trilogie, drie James Bond-films en nog veel meer. Avatar blijft echter de grootste box office-hit aller tijden. Nu is er eindelijk nieuws over de langverwachte sequel(s).

In een interview met Entertainment Weekly legt James Cameron uit dat de keuze om maar liefst drie sequels te maken een langdurig pre-productieproces heeft opgeleverd. "Ik zit momenteel in de acceptatiefase van alle drie scripts. Het is op dit moment puur verfijnen van wat we al hebben. Het ontwikkelingsproces van de films bevindt zich momenteel al in een volwassen fase. We zijn inmiddels zo'n anderhalf jaar bezig met design. Alle personages, settings en schepsels zijn zo goed als af", aldus Cameron, die verder nog aangeeft dat verwachtingen ongekend hoog zullen zijn na het succes van het eerste deel.

Avatar 2 staat momenteel gepland voor een release in december 2017. Details over de opvolger zijn vooralsnog schaars. Het eerste deel uit 2009 bracht in totaal 2,7 miljard dollar op, wat het de meest succesvolle film ooit maakt in box office-termen, gevolgd door Titanic - ook afkomstig van Cameron.

Avatar 2 verwacht in december 2017 (Foto: Twentieth Century Fox)
Avatar 2 verwacht in december 2017 (Foto: Twentieth Century Fox)