Rode kaart De Jong kost Milan punten

AC Milan heeft zondag in het eigen San Siro punten laten liggen tegen hekkensluiter Verona. Na een rode kaart voor Nigel de Jong moesten de Rossoneri genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.

De Nederlandse middenvelder, na lange tijd terug in de basis, liep tien minuten na rust een speler omver die de bal in kansrijke positie wilde inschieten. De Jong moest met rood van het veld, waarna Luca Toni uit een strafschop voor de gelijkmaker zorgde.

De Colombiaanse spits Carlos Bacca had AC Milan even daarvoor op voorsprong gebracht. De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic kon die voorsprong echter niet lang vasthouden tegen de voornaamste degradatiekandidaat uit de Serie A. Milan staat zevende met 25 punten, Verona sluit de ranglijst met 7 punten.

Marten de Roon verloor met Atalanta Bergamo bij die andere club uit Verona, Chievo. Valter Birsa maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt (1-0). Atalanta, met De Roon in de basis, sloot de wedstrijd met slechts negen spelers af door twee rode kaarten. Empoli versloeg Carpi met 3-0, vooral dankzij twee treffers van Massimo Maccarone.

Rode kaart De Jong kost Milan punten (Foto: ANP)