13-jarige Romachick scoort twee punten hoger dan Einstein en Hawking

De nu 13-jarige Nicolle Barr lijkt een andere toekomst tegemoet te gaan dan gebruikelijk in de Romagemeenschap. Ze stal de harten van geniale Britten met haar IQ van 162.

De inmiddels 13-jarige zag niet vaak een basisschool van binnen tijdens haar nomadenbestaan in een caravan. Toch wist zij twee IQ-punten meer te scoren dan ene Albert Einstein of Stephen Hawking. Heel lang had ze geen besef van haar talent. Haar moeder zag en geloofde wel in een andere toekomst voor haar hoogbegaafde dochter. Zo kon Nicolle al rond haar tweede levensjaar eenvoudige rekensommen maken, later bestudeerde zij als hobby Mandarijn.

Ook hield het meisje meer van koele wiskunde dan van poppen of my little pony's. Het gemiddelde West-Europese IQ zit rond de 100 en bij meer dan 140 punten is er sprake van hoogbegaafdheid. De Roma's en haar ouders zijn heel erg trots op hun wonderkind die met haar score van 162 tot de 1 procent van uitzonderlijk hoogbegaafden behoort. De slimme meid is voornemens om op de Oxforduniversiteit medicijnen te gaan studeren en heeft er inmiddels al een meeloopdag op zitten.