Tame Impala maakt Song van het Jaar

Het nummer Let It Happen van de Australische psychedelische rockband Tame Impala is uitgeroepen tot 3voor12 Song van het Jaar. Dat bleek vrijdagavond tijdens een liveshow in het Utrechtse TivoliVredenburg.

Het publiek, bijna 8000 mensen, koos de winnaar door online een top tien samen te stellen uit een lijst met 250 liedjes die dit jaar verschenen. Het acht minuten durende nummer van Tame Impala eindigde op de eerste plek. De band bracht dit jaar het album Currents uit en Let It Happen ontpopte zich deze zomer tot festivalfavoriet en later ook 3FM Megahit.

De tweede plaats in de Top 10 is voor Paolo Nutini met Iron Sky en op nummer drie staat Muse met Psycho. De Utrechtse band Kensington is de hoogst genoteerde Nederlandse groep met War op de vierde plek. Het onlangs verschenen Hello van Adele volgt op vijf.

De Nederlandse singer-songwriter Dotan, die vorig jaar won met Home, eindigde op nummer zeven met Hungry en de derde artiest van eigen bodem bij de laatste tien is Typhoon met Liefste op de negende plek.

De VPRO organiseert sinds 1985 de verkiezing van Song van het Jaar, tegenwoordig onder de noemer 3voor12 Radio op NPO 3FM. De show was vrijdag rechtstreeks te horen op de radiozender en te zien op het digitale kanaal NPO 101.

Tame Impala maakt Song van het Jaar
Tame Impala maakt Song van het Jaar (Foto: ANP)