Skeletonster Le Conté valt tegen, Meylemans maakt indruk

Skeletonster Joska le Conté heeft tijdens de derde World Cup van het seizoen, vrijdag in Königssee, opnieuw niet kunnen overtuigen. De 28-jarige Nederlandse werd vorig seizoen nog zevende op de Duitse baan, de beste Nederlandse skeletonprestatie ooit, maar vrijdag kwam ze niet verder dan plek negentien.

Vooral de eerste run van Le Conté ging bijzonder moeizaam en leverde een gedeeld achttiende plek op. In de tweede run was ze weliswaar sneller, maar dat gold voor iedereen. De Russische Yulia Kanakina, met wie ze plek achttien deelde, ging in de tweede heat sneller naar beneden en dus zakte Le Conté naar positie negentien in het deelnemersveld van 22 dames. 

De Duitsers waren heer en meester op eigen baan en dan vooral Tina Hermann. De 23-jarige Duitse kende vorig jaar een indrukwekkend debuutseizoen, maar heeft zich nu steving aan kop van de World Cup genesteld. Ze werd tweede in de eerste wedstrijd en won de tweede en vrijdag ook de derde wedstrijd. Met twee nieuwe baanrecords verpulverde ze de concurrentie: landgenote Jacqueline Lölling, World Cup-rookie, werd op 1,13 seconden gezet. De Zwitserse Marina Gilardoni moest weliswaar 1,56 seconden toegeven, het leverde haar na jaren wel de eerste podiumplek ooit op. 

De revelatie van het seizoen, Lelde Priedulena uit Letland, nam de vierde plek in beslag en zette haar indrukwekkende doorbraak door: in haar vorige vijf seizoenen kwam ze nooit verder dan één twaalfde plek, dit seizoen werd ze achtereenvolgens vijfde, zesde en vierde. De 19-jarige Belgische rookie Kim Meylemans maakte eveneens weer grote indruk. Na een negende en tiende plek werd ze dit keer zelfs zevende.

Gedurende het seizoen kun je over de skeletonwedstrijden meediscussiëren of je vragen stellen in het speciale forumtopic.