Van Gaal kent geen twijfels

Louis van Gaal kent geen twijfels. Hij vindt zichzelf nog altijd de juiste trainer voor Manchester United, ondanks de pijnlijke uitschakeling in de Champions League. Dat zei de Nederlandse coach vrijdag tijdens zijn perspraatje voor de komende wedstrijd tegen Bournemouth. "Je kunt nu eenmaal winnen in de sport en verliezen. Dat moet je accepteren. Als trainer moet je heel hard werken en ik werk heel hard met mijn spelers."

Van Gaal lag al in de vuurlinie, de nederlaag tegen VfL Wolfsburg (3-2) dinsdag maakte het aantal schutters alleen maar groter. Oud-spelers namen stelling. Paul Scholes noemde United 'middelmatig', Rio Ferdinand vond de 'afgang' naar de Europa League ronduit 'gênant'. Ook worden vragen gesteld bij het spelersmateriaal dat voor tientallen miljoen naar Old Trafford is gehaald. De fans klagen over het saaie voetbal.

"Het probleem is dat we te maken hebben met de verwachtingen. Die zijn bij een club als Manchester United altijd bijzonder hooggespannen", reageerde Van Gaal. "Je moet daarmee omgaan en resultaten halen. Je kunt ook genoeg positieve dingen zien."

De voormalig bondscoach van Oranje doelde onder meer op de plaats op de ranglijst van de Premier League, met drie punten achterstand op de koploper. Vergelijkingen met het verleden gaan volgens Van Gaal mank. "Je moet de club nu analyseren, niet verwijzen naar tien jaar geleden. Er is immers een ontwikkeling gaande in het voetbal. Ik heb een opdracht. Ik ben gekomen om het hier te verbeteren en de titel te pakken als dat mogelijk is. We zitten in dat proces. Nee, ik heb geen twijfels."

Van Gaal kent geen twijfels
Van Gaal kent geen twijfels (Foto: ANP)