Lijk gevonden in recreatiegebied

In het recreatiegebied Geestmerambacht nabij Alkmaar is vrijdag een stoffelijk overschot aangetroffen van een vooralsnog onbekend persoon. Dat meldt dichtbij.nl. Het is niet bekend of er een misdrijf in het spel is. 

Op dit moment doet de politie onderzoek naar de doodsoorzaak en de identiteit van het slachtoffer. De N245 is afgesloten voor nader onderzoek. Meer nieuws volgt. 

Update 12.07 uur
Volgens een getuige zou er een lichaam zonder ledematen op het fietspad liggen. Dit meldt het Noord Hollands Dagblad. De getuige geeft aan dat het te gruwelijk voor woorden is en dat er zeker sprake moet zijn van een misdrijf.  

Update 12.19 uur
De politie heeft een witte hyuandai bus aangetroffen bij afslag De Mare. Dit voertuig wordt ook betrokken in het onderzoek. Volgens een verslaggever van dichtbij.nl zouden er ledematen in het busje zijn aangetroffen. De politie kon echter nog niets bevestigen. 

Update 13.10 uur
In verband met de vondst van het lijk zijn drie verdachten aangehouden meldt dichtbij.nl. Het zou gaan om de bestuurder van het witte busje, en om twee personen die werden gearresteerd bij een woning aan de Willem Kalfsstraat. De politie spreekt tegen dat het slachtoffer gruwelijk verminkt zou zijn.
 
Update: 15:56 uur
 
Drie aanhoudingen naar aanleiding vondst lichaam in Geestmeram...

Vrijdagochtend kreeg de politie de melding dat er op de Willem Kalfstraat in Alkmaar mogelijk iemand in een busje werd geladen. ter plaatse werden na enig onderzoek twee mensen aangehouden. Het bewuste busje bleek een witte Hyundai te zijn waarna een burgernetbericht werd uitgegeven. Toen het busje werd gevonden hield de politie de bestuurder ervan ook aan. Inmiddels was in recreatiegebied Geestmerambacht een lichaam van een man gevonden. Vlak na de vondst kwam informatie naar buiten dat het zou gaan om een zwaar verminkt lichaam, maar de politie ontkent dat. Dat het gaat om een misdrijf lijkt duidelijk, maar over de rest wil de politie nog niet veel kwijt.

Posted by Alkmaar Centraal on vrijdag 11 december 2015
© video: Alkmaar Centraal 

De politie is in grote getale aanwezig bij het Geestmerambacht vanwege de vondst van een lichaam. We hebben er iemand...

Posted by Langedijk Centraal on vrijdag 11 december 2015