Hondurese voetballer Peralta doodgeschoten

De Hondurese voetballer Arnold Peralta is donderdag plaatselijke tijd in zijn woonplaats La Ceiba doodgeschoten. De 26-jarige voormalige middenvelder van het Schotse Rangers werd op een parkeerplaats van een winkelcentrum onder vuur genomen. Dat meldden Amerikaanse media. Peralta's vader bevestigde het nieuws op een persconferentie.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een of twee schutters die langsreden, mogelijk op een motor of in een auto. De politie heeft diefstal uitgesloten aangezien Peralta al zijn spullen nog bij zich had. Wel spreken de autoriteiten van een voorbereide daad.

De Zuid-Amerikaan speelde tussen 2013 en 2015 21 keer voor de Glasgow Rangers. Dit jaar keerde hij terug naar Honduras waar hij bij Club Deportivo Olimpia ging spelen. Daarnaast kwam hij 26 keer uit voor het nationale elftal van het Zuid-Amerikaanse land. Peralta speelde met zijn land op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en haalde daarin verrassend de kwartfinales door onder meer een zege op Spanje. In de kwartfinales bleek Brazilië met 3-2 nipt te sterk.

Hondurese voetballer Peralta doodgeschoten
Hondurese voetballer Peralta doodgeschoten (Foto: ANP)