Showrunner Scott Buck aangetrokken voor 'Marvel's Iron Fist'

Marvel's Nexflix-serie Iron Fist heeft met Scott Buck zijn uitvoerend producent gevonden. Buck was eerder uitvoerend producent tijdens de laatste vier seizoenen van Dexter en heeft schrijfwerk verricht voor de series Six Feet Under en Rome. Marvel maakte het nieuws via de eigen website bekend.

"Scott heeft ons met zijn kijk op Iron Fist werkelijk omver geblazen. We zoeken altijd naar de meest creatieve mensen om onze superhelden tot leven te brengen, en met Scott hebben we iemand in huis die opnieuw een geweldige serie kan afleveren in ons lopend verhaal over The Defenders." 

Iron Fist wordt de vierde serie in de samenwerking tussen Marvel en Netflix, waarvan al twee series verschenen zijn. April dit jaar ging het eerste seizoen van Marvel's Daredevil in premiere op Netflix en vorige maand kreeg de heldin Jessica Jones haar eigen serie. Beide series zijn goed ontvangen, en Marvel wil ongetwijfeld op dezelfde koers verder gaan.

Iron Fist draait om Daniel Rand, die na jaren vermist te zijn geweest terugkeert naar New York City en de strijd aan gaat met de criminelen die de stad in verderf dompelen. Hij maakt hierbij gebruik van zijn meestervolle kungfu vaardigheden en het vermogen om zijn buitengewone kracht, de vurige Iron Fist te gebruiken.

Voordat we Iron Fist in zijn eigen serie te zien krijgen is het eerst de beurt aan Luke Cage, de man met een onbreekbare huid. De superheld werd al geïntroduceerd in Marvel's Jessica Jones, en krijgt volgend jaar zijn eigen serie. Als alle helden zijn gevestigd met een eigen serie, brengt Marvel ze bij elkaar in de miniserie The Defenders.

marvel logo