Slapen met huisdier goed voor nachtrust

De kat of hond bij je in bed laten slapen is prima voor de nachtrust. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Mayo Sleep Clinic, zo meldt The Telegraph. Slapen met een huisdier in bed zorgt voor een relaxt, tevreden en veilig gevoel. Dat is dan weer goed voor de nachtrust.

De slaapkliniek ondervroeg 150 mensen, van wie 49 procent eigenaar van een huisdier is. Veel van deze mensen zeggen beter te slapen wanneer hun huisdier vlakbij hen slaapt, bijvoorbeeld in hetzelfde bed of in de slaapkamer.

Een 64-jarige vrouw gaf bijvoorbeeld aan dat ze zichzelf tevredener voelt wanneer haar hondje aan het voeteneind onder de deken ligt te slapen. Een andere vrouw omschrijft haar twee honden als 'bed warmers'. Weer een andere dame noemt het geknor van haar kat rustgevend.

Sommige mensen schaffen bewust een huisdier aan om zelf beter te kunnen ontspannen. Mensen die veel in hun eentje slapen (omdat ze alleenstaand zijn of omdat hun partner 's nachts werkt) vinden het gezellig en ontspannend om 's nachts hun huisdier bij zich te hebben.

Tegenover de voordelen van goede nachtrust staan ook nadelen. Eén op de vijf baasjes heeft er last van wanneer hun hond of kat gaat rondlopen, snurkt of andere geluiden maakt of om aandacht vraagt. Op het FOK!-forum is zelfs een heel topic gewijd aan hoe katten hun baasjes en bazinnetjes wakker maken: Hoe maken jullie katten jullie wakker?

Kat