Oproep om beelden Dascha levert niks op

Een oproep van Peter R. de Vries om in de zaak-Dascha Graafsma beeldmateriaal van beveiligingscamera's te bekijken, heeft nog niks opgeleverd.

Het zestienjarige meisje had vlak voor haar dood nog een tijd door Hilversum gedwaald, bleek uit onderzoek met een speurhond van de Signi Zoekhonden. De Vries deed maandag in RTL Boulevard een oproep aan mensen die langs de door Dascha gelopen route wonen of werken om beelden van beveiligingscamera's te bekijken omdat ze er mogelijk op staat.

"We hebben wel meldingen gekregen over camera's langs de route, maar concrete beelden zijn er nog niet. Er blijken ook nepcamera's tegen inbrekers bij te zijn", aldus De Vries, die woordvoerder van de familie is.

Zelfmoord
Het meisje uit Hollandsche Rading kwam eind vorige maand 's nachts in Hilversum om bij een aanrijding met een trein. De politie ging uit van zelfmoord, maar haar nabestaanden geloven dat niet.

Patholoog Frank van de Goot, die het lichaam op verzoek van de familie onderzocht, stelde vorige week dat het meisje was gedrogeerd en dat ook alcohol in haar bloed is gevonden. De Vries vindt de kwalificatie 'stomdronken' in verschillende media woensdag veel te ver gaan. "Ze had meer gedronken dan is toegestaan wanneer je moet rijden, maar dat wil nog niet zeggen dat ze stomdronken was."

Oproep om beelden Dascha levert niks op
Oproep om beelden Dascha levert niks op (Foto: ANP)