Zwevende zwaardmeesters in Crouching Tiger, Hidden Dragon-vervolg

Voor het vervolg op het in 2000 verschenen martial arts-drama Crouching Tiger, Hidden Dragon is deze week een trailer verschenen. De film, gebaseerd op het boek Iron Knight, Silver Vase uit de Crane-Iron boekenserie, zal wereldwijd in première gaan bij streamingdienst Netflix.

Iron Knight, Silver Vase is het vijfde boek uit de boekenserie, waar de vorige film was gebaseerd op het vierde boek. Om de relatie met de eerdere film te behouden is echter gekozen de titel herkenbaar te houden, en dus heet de film Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny. De film vertelt een episch verhaal over een verloren liefde, jonge verliefdheid, een legendarisch zwaard en één laatste kans op verlossing. Verwacht een film vol actie met opwindende gevechtskunst in een strijd tussen goed en kwaad met als inzet het lot van Martial World.

Sword of Destiny zou oorspronkelijk afgelopen zomer een wereldwijde release op zowel Netflix als in IMAX-schermen in de VS krijgen, maar dit leidde tot bezwaren van bioscoopexploitanten in de VS, die het niet zagen zitten om te moeten concurreren met de home video-markt. Nadat de releasedatum is verzet naar februari volgend jaar, is het onduidelijk hoe het zit met de plannen om de film op dezelfde datum in bioscopen te laten draaien.

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny is geregisseerd door Yuen Wo-Ping, die als actiechoreograaf heeft gewerkt aan de Matrix-trilogie en Kill Bill. Rollen zijn er voor Michelle Yeoh, Donnie Yen en Harry Shum, Jr. De film is vanaf 26 februari te zien bij Netflix.