Ex: verheerlijk Scott Weiland niet

Mary Forsberg Weiland hoopt dat haar vorige week overleden ex Scott Weiland niet teveel verheerlijkt wordt. Dat schrijft ze in Rolling Stone.

Mary kreeg samen met de Velvet Revolver-zanger twee kinderen, Noah (15) en Lucy (13), maar die hoefden al lang niet meer op hun vader te rekenen, schrijft ze. "De waarheid is dat ze, net als veel andere kinderen, hun vader al jaren geleden verloren hadden. Wat ze op 3 december echt verloren was hoop."

Mary stoort zich eraan dat problemen van rocksterren genegeerd worden omdat ze als ster verheerlijkt worden. "We lezen allemaal slechte reviews, kijken naar video's van vallende artiesten die hun teksten vergeten en dan klikken we op 'bestellen', omdat wat eigenlijk in een ziekenhuis thuishoort wordt beschouwd als kunst."

De zanger kampte door de jaren heen met verslavingen en zag zijn kinderen volgens Mary zelden. Zijn ex vertelt dat de lof om zijn artistieke prestaties terecht is, maar dat het niet terecht is dat hij daarom werd vergeven voor zijn gebrekkige inzet voor zijn gezien. "De kinderen hoopten dat hij een beetje moeite zou doen. Laat dit de eerste keer zijn dat we een leven niet met rock 'n' roll verheerlijken zonder de slechte kant in te zien. Koop dat deprimerende shirt met 1967-2015 erop niet en gebruik het geld om met een kind de deur uit te gaan voor een sportwedstrijd of een ijsje."

Ex: verheerlijk Scott Weiland niet
Ex: verheerlijk Scott Weiland niet (Foto: BuzzE)