Belgen domste volk van Europa

Nu de Belgen ons op alle vlakken voorbijstreven, hebben we nu eindelijk tóch iets gevonden om onze zuiderburen uit te lachen. De inwoners van het afvallige landsdeel van Dietsland behoren namelijk tot het domste volk van Europa. Dit blijkt uit onderzoek van het Britse bureau IPSOS-Mori.

De wetenschappers hebben hiervoor de inwoners van 33 landen wereldwijd het hemd van het lijf gevraagd over hun algemene kennis. Ze werden met name doorgezaagd over onderwerpen als ongelijkheid, immigratie en zwaarlijvigheid.

En het blijkt maar bar slecht gesteld met de algemene kennis van de Belgen. Zo denken zij dat een kwart van het inwonertal van België van allochtone komaf is. In werkelijkheid is dit minder dan 10 procent.

Ook denken de Belgen dat 37 procent van de inwoners van het land een dikzak is. Dat terwijl maar liefst 54 procent van onze zuiderburen obees is.

Dankzij deze foute antwoorden staat België op plek zeven van domste landen wereldwijd. Het enige andere Europese land is Italië, dat de tiende plek inneemt. Blijkt er toch iets waar te zijn van alle Belgenmoppen...

Hieronder de volledige top 10, met dank aan Het Laatste Nieuws:

1. Mexico
2. India
3. Brazilië
4. Peru
5. Nieuw-Zeeland
6. Colombia
7. België
8. Zuid-Afrika
9. Argentinië
10. Italië


Noot aan de Vlaamse vrouw van de schrijver: ik slaap vannacht wel op de bank, lieverd