Art Rooijakkers complimenteert de mol

Art Rooijakkers heeft maandag zijn complimenten uitgedeeld aan de mol. "Dit zestiende seizoen kent de best voorbereide mol aller tijden. Dat durf ik hardop te zeggen", zei Art in VondelCS in Amsterdam. Daar kregen de kandidaten alvast de eerste aflevering te zien.

Wie is de mol? speelt zich ditmaal af in de de Dominicaanse Republiek. "We komen aan en we gaan meteen ondergronds. Spanning is losgebarsten. Het spel is meteen begonnen. De sfeer was goed, maar dat is ook verraderlijk, want een van die mensen zit er om heel andere redenen dan wij", zei harpist Remy van Kesteren.

"De mol doet meteen van zich spreken en gaat op hele slinkse wijze te werk. Chaos is denk ik het sleutelwoord", zei presentatrice Airen Mylene. "Mijn eerste indruk van de groep was een gezellig zooitje ongeregeld. En werkelijk waar, elk van ons kan de mol zijn."

Opletten
Politiewoordvoerder Ellie Lust: "Het was een hele spannende eerste aflevering voor ons allemaal." Klaas van Kruistum: "Ik denk dat de kijker er gelijk in zit, want je maakt op een vrij uitgebreide manier kennis met alle kandidaten van Wie is de mol? Het was voor ons gelijk opletten en dat is wel ingewikkeld in een stad die je niet kent. Als kandidaat ken je het spel alleen van de televisie. Als je erin zit is het toch anders, want er gebeuren dingen, ook als de camera's uitstaan. Dat begint meteen."

Harper's Bazaar-hoofdredactrice Cécile Narinx: "Het is druk, het is warm. Je ziet veel zwetende kandidaten en we gaan meteen van start met een opdracht." Oud-hockeyer Taeke Taekema: "Sowieso veel chaos. Een grote, drukke stad. Als deelnemer wil je meteen de andere negen goed in de gaten kunnen houden, dus dat was voor mij persoonlijk ook chaotisch. Ik vond het spannend, maar wel mooi."

Slappe lach
Actrice Marjolein Keuning: "Ja, het was allemaal gezellig, maar je ziet heel duidelijk dat mensen beseffen: 'Nu begint het spel, nu ga ik ervoor'." Annemieke Schollaardt: "We zaten met zijn allen aan een grote tafel. Toen hebben we toch zeker veertig minuten de slappe lach gehad. 'Het komt helemaal goed', dacht ik toen."

Wie is de mol? is vanaf 2 januari elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Art Rooijakkers complimenteert de mol
Art Rooijakkers complimenteert de mol (Foto: BuzzE)