Katy Perry is weervrouw voor Unicef

Katy Perry treedt voor Unicef op als weervrouw om aandacht te vragen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering.

"Laten we eens kijken welke impact door de mens veroorzaakte klimaatverandering heeft op miljoenen kinderen over de hele wereld", zo introduceert de Unicef-ambassadrice die optreedt als weervrouw in de nieuwe videocampagne. "Ik ben als Californische niet de enige die met droogte te maken heeft." Op een scherm wijst ze vervolgens aan dat vele landen kampen met extreem weer en zegt ze dat de vooruitzichten niet best zijn.

"Het zijn altijd kinderen die als eerst lijden onder deze gevolgen."Daarom wil Perry dat het weerbericht voor deze kinderen verandert. Ze roept op om verhalen en ideeën rond dit onderwerp te delen in Unicefs initiatief Fight Unfair. Ook Shakira, Ricky Martin, Orlando Bloom en Novak Djokovic steunen het project. Unicef hoopt hiermee dat er meer druk komt te staan op de huidige klimaattop COP21 in Parijs en klimaatpolitiek zo nog hoger op de agenda komt te staan.

Katy Perry is weervrouw voor Unicef
Katy Perry is weervrouw voor Unicef (Foto: BuzzE)