Lorenzo heeft geen probleem met Rossi

Drievoudig en regerend MotoGP-kampioen Jorge Lorenzo stelt dat hij best wil praten met Valentino Rossi. "Maar het initiatief ligt bij hem," stelt de Spanjaard. De verhouding tussen de twee Yamaha-teamgenoten kwam danig onder druk te staan door het controversiële slot van het afgelopen seizoen.

De problemen ontstonden nadat Rossi en Honda-coureur Marc Marquez een stevig duel met elkaar uitvochten tijdens de Grand Prix van Maleisië. Marquez schoof onderuit en Rossi kreeg de schuld. De Italiaan moest daardoor de slotrace in Valencia als laatste aanvangen en verloor de titel aan Lorenzo. Na afloop haalde Rossi fel uit in de media en claimde hij dat Marquez hem opzettelijk dwars zou hebben gezeten omdat de Spanjaard zou willen dat landgenoot Lorenzo de titel zou pakken.

"Tot aan Maleisië was onze verhouding goed," meent Lorenzo, "maar daarna zei Rossi dat Marquez mij hielp en dat bleef hij maar zeggen. Daardoor werd ik aangevallen op sociale media, vooral door de Italiaanse racefans. Maar ik heb geen probleem met Rossi. Als hij wil praten vind ik het best. Het is aan hem." Ondanks alle problemen is de Mallorcaan nog steeds blij met Rossi als teamgenoot. "Valentino stimuleert mij om nóg beter te zijn en daardoor gaat het niveau omhoog."