Kozakken Boys wint kort geding tegen KNVB

Amateurclub Kozakken Boys heeft het kort geding tegen de KNVB gewonnen. Dat betekent dat de topklasser uit Werkendam op 16 december voor eigen publiek toch mag uitkomen tegen AZ in de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker.

Het bestuur van Kozakken Boys had bij de burgerrechter een zaak tegen de KNVB aangespannen na de uitsluiting wegens een administratieve fout. De zaterdagkampioen liet in de derde ronde tegen HBS in Den Haag (1-2) Madjer Lukoki in de twaalfde minuut invallen, wiens naam aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier stond. Die fout werd in de rust hersteld.

HBS besloot na de nederlaag protest aan te tekenen tegen deze gang van zaken. De aanklager betaald voetbal kwam tot de conclusie dat Kozakken Boys een niet-speelgerechtigde voetballer had ingezet. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB besloot daarop de club uit Werkendam uit het bekertoernooi te halen en HBS toe te laten tot de achtste finales.

Sanctie te zwaar

Volgens Kozakken Boys was de sanctie van de KNVB veel te zwaar. De club kon reglementair tegen de beslissing van de KNVB geen beroep aantekenen. Daarom schakelde het bestuur de burgerrechter in. Het kort geding diende woensdag in Utrecht. De rechter deed vrijdagmiddag uitspraak. HBS loopt door het oordeel alsnog het duel met AZ mis.

De KNVB wil het vonnis eerst bestuderen en beslist op basis daarvan of er juridische vervolgstappen worden genomen. De voetbalbond sprak vrijdag in een persbericht van een vervelende zaak. "Van tevoren stond namelijk al vast dat deze zaak voor HBS of voor Kozakken Boys op een teleurstelling zou uitlopen", liet de KNVB weten.

Kozakken Boys wint kort geding tegen KNVB
Kozakken Boys wint kort geding tegen KNVB (Foto: ANP)